info@dmva.nl 0183 30 70 40 +31183307040 Facebook Instagram Gratis waardebepaling

Makelaar nodig in Heusden?

Dé Makelaars van Altena

Huis kopen of verkopen in Heusden of omgeving? Dé Makelaars van Altena zijn gespecialiseerd in het verkopen van huizen in uw regio. Wij staan bekend om onze persoonlijke benadering, dus onder het genot van een kop heerlijke koffie geven we u graag meer informatie. 

Professioneel uw woning verkopen in Heusden

Bent u van plan om een woning te kopen? Of heeft u misschien zelfs al een woning op het oog? Omdat u nu eenmaal niet dagelijks een woning koopt kan het best zo zijn dat u wel wat hulp kunt gebruiken. Want waar moet u eigenlijk allemaal op letten bij het kopen van een woning? Klopt het wel, wat de huidige eigenaar u vertelt over de bouwtechnische staat van de woning? En waar tekent u allemaal voor met het koopcontract dat aan u wordt voorgelegd? Bij het kopen van een woning komt soms veel kijken. Als aankoopmakelaar helpen we u bij het zoeken naar een woning die aansluit bij uw wensen. Uw wensen staan bij De Makelaars van Altena altijd centraal.

App Bel Mail Formulier

Woningaanbod Heusden

Ben je op zoek naar koopwoningen in Heusden? Of wil je je woning in Heusden verkopen? Dé Makelaars van Altena helpen je graag met kopen of verkopen van je woning in Heusden. Al meer dan 25 jaar zijn wij actief in de gemeente Heusden en in de stad Heusden. Met onze ervaring en kennis van Heusden kunnen wij u goed ten dienst zijn. Mogen wij u als makelaar Heusden van dienst zijn?
Heusden is een gemeente en een stad in de regio Langstraat, provincie Noord-Brabant. De gemeente ligt tussen de Loonse en Drunense Duinen en de rivier de Maas.

Bekijk ons woningaanbod in Heusden

Wonen in Heusden

Het is er fijn wonen. In de gemeente Heusden is er veel natuur te vinden; water, weilanden, bossen en de Loonse en Drunense Duinen. Het wonen is er gemoedelijk en rustig. Buurten zijn netjes en goed onderhouden.

De gemeente Heusden

In gemeente Heusden zijn er de volgende dorpen te vinden:
- Onder de Maas: Doeveren, Heesbeen, Heusden, Oud-Heusden, Herpt, Hedikhuizen.
- Boven de A59: Elshout, Onsenoort, Haarsteeg, Vlijmen.
- Onder de A59: Drunen, Nieuwkuijk.

Doeveren

Doeveren bestaat uit voornamelijk uitgestrekte weilanden, een paar straten, een bushalte, een kerk en een camping. Het kleine gemoedelijke dorpje aan de Maas wordt ook wel eens buurtschap Vriezekoop genoemd. In Doeveren is er mooie natuur, zoals het water de Doeverense wiel. Doeveren is omgeven door weilanden en ligt dicht onder de Maas.

Heesbeen

Tussen Doeveren en Heusden ligt Heesbeen, dat door een N-weg door tweeën wordt gesplitst. De Heusdense brug verbind zo Heusden met Altena. Ten westen van deze weg bestaat Heesbeen voornamelijk uit weilanden. Ten oosten van deze weg zijn bedrijven- en industrieterreinen te vinden.

De stad Heusden

Heusden is een vestingstad. De vestingswerken boden eind zestiende eeuw bescherming en onderdag aan duizenden soldaten. De stad is grondig gerestaureerd, maar ziet er nog grotendeels hetzelfde uit als hoe kaartenmaker Jean Blaeu haar in de zeventiende eeuw tekende.
Het kasteel, De Wijkse poort, Het Dermer-rondeel, de Veerpoort, de Dromsluis, de stadshaven en de molen zijn historische spots die de vestingstad tot een trekpleister maken voor toeristen.
Naast woningen zijn er in Heusden restaurants, cafeetjes en winkeltjes te vinden. Ten Noorden van de vestingstad is een jachthaven. Ten oosten is nog een industrieterrein en industriehaven.

Oud-Heusden

Oud-Heusden ligt ten zuiden van Heusden. Oud-Heusden is goed bewoond. Verder is er ook een supermarkt te vinden, zijn er verschillende verschillende bedrijven en is hier een oprit en afrit van de N-weg. De kern wordt omringd door polderlandschap.

Herpt

Ten oosten van Heusden ligt het landelijke dorpje Herpt. Onder Herpt valt ook de buurtschap Luttelherpt. Het is een hechte en solidaire gemeenschap. De omgeving van herpt wordt gekenmerkt door landbouw; uitgestrekte weilanden. De veerpond Bernseveer zorgt voor een verbinding van Herpt met Bern over de Maas.

Hedikhuizen

Het dorp Hedikhuizen is nog kleiner. Het inwonersaantal lag in 2022 op 280 personen. Het dorp is voornamelijk gelegen aan drietal wegen die in elkaar overlopen en elkaar kruisen. Ook dit dorp is omgeven door landerijen.

Elshout

Elshout had in 2022 zo’n 1.885 inwoners. Het is omgeven door groene weilanden, bossen en landbouwgronden. Je kan er goed wandelen en fietsen. Elshout heeft een hechte gemeenschap waarin buren elkaar kennen en ondersteunen. Er zijn een aantal basisvoorzieningen in het dorp, zoals een kerk, een aantal winkels en een basisschool.
Ook is er in Elshout een nieuwbouwproject gaande; De Gorsen. De woningen, die wij in de verkoop hebben, komen aan de Monseigneur Muskensstraat en de Pastoor Beckerstraat te staan. Bekijk hier het nieuwbouwproject in Elshout.

Haarsteeg

Tussen Hedikhuizen, Onsenoort en Vlijmen ligt Haarsteeg. Haarsteeg is in verhouding met de omgeving één van de grotere dorpen (in 2022 2.430 inwoners), wat veel lintbebouwing kent.
In Haarsteeg vinden we veel uitgestrekte weilanden, maar ook bebossing en water, zoals het Haarsteegs Wiel en de Sompen en Zooislagen. Deze laatste is een natuurreservaat, waar de flora en fauna beschermd wordt.
Het dorp kent een mooie combinatie tussen ‘dorps wonen’ en omgeven worden met natuur. In het dorp zijn verschillende voorzieningen aanwezig, zoals een groente en fruit winkel, verschillende restaurants, een school, een autobedrijf en dergelijke.

Vlijmen

Vlijmen is na Drunen het grootste dorp in Heusden. In 2022 had het een inwonersaantal van 15.435 personen. Het dorp word gescheiden door de A49; ten noorden van de snelweg vinden we buurtschappen Vijfhoeven en Voordijk. Ten zuiden vinden we buurtschap Vliedberg. Onder de snelweg loopt de bebouwing over in weilanden en landbouwgronden, die uiteindelijk grenzen aan het afwateringskanaal ’s-Hertogenbosch-Drongelen.
In Vlijmen zijn meerdere supermarkten, meerdere scholen en veel verschillende voorzieningen te vinden.

Drunen

Drunen is bekend vanwege de Loonse en Drunense Duinen. Het drop is met 18.305 inwoners in 2022 het grootste dorp in Heusden. Het kent veel verschillende buurtschappen en beschikt over meerdere voorzieningen. Lees hier meer over Drunen.

Nieuwkuijk

Nieuwkuijk ligt tussen Drunen en Vlijmen ingeklemd en wordt eveneens gescheiden door de A59. Boven de snelweg vinden we buurtschap Onsenoort. In deze buurtschap én net onder de snelweg zijn voornamelijk bedrijven- en industrieterreinen. Ook zijn er grote groente en planten kwekerijen gevestigd.
Verder naar het zuiden is de bebouwde kom van Nieuwkuijk. Nieuwkuijk heeft een landelijk karakter, maar er zijn ook enkele basisvoorzieningen.

Uw verkoop- en aankoopmakelaar in Heusden

Ben je op zoek naar koopwoningen in Heusden? Of wil je je woning in Heusden verkopen? Dé Makelaars van Altena helpen je graag met kopen of verkopen van je woning in Heusden. Al meer dan 25 jaar zijn wij actief in het land van Heusden en Altena, in Langstraat en in de Bommelerwaard. Met onze ervaring en kennis van Heusden kunnen wij u goed ten dienst zijn. Mogen wij u als makelaar Heusden van dienst zijn?

Uw woning laten taxeren in Heusden

Vaak heb je een taxatierapport nodig bij het verbouwen van je woning of wanneer je een nieuwe woning op het oog hebt. Dé Makelaars van Altena zijn erkende en gecertificeerde taxateurs. We hebben kennis, zijn deskundig en hebben plezier in ons vak. Bent u op zoek naar een taxateur Heusden of ergens anders? Wij helpen u graag!

Vraag een taxatie aan

Klik op bovenstaande knop en vul je gegevens in. Aan het eind van het fomulier kan je kiezen voor Dé Makelaars van Altena. Na het indienen van het formulier krijgen we een melding binnen en nemen zo snel mogelijk contact met je op! Neem je liever eerst contact met ons op? Dat kan ook!

Over Dé Makelaars van Altena

Bij Dé Makelaars van Altena doen we alles voor een tevreden klant. Bent u op zoek naar een makelaar in Heusden die de regio goed kent en die kennis van zaken heeft? Dan moet u bij Dé Makelaars van Altena zijn. Wij zijn niet alleen actief in Altena, maar ook in Heusden, de Langstraat en in de Bommelerwaard. In uw regio dus. Met meer dan 25 jaar ervaring hebben wij veel kennis van het vak en de omgeving. We combineren persoonlijkheid, professionaliteit en plezier. Dit is bijvoorbeeld te zien in onze eigentijdse werkwijkze op sociale media.

Bij Dé Makelaars van Altena bieden we een groot, gevarieerd aanbod van woningen, bedrijfspanden en agrarisch onroerend goed. Wilt u graag weten wat wij u als makelaar Heusden allemaal te bieden hebben? Maak dan een afspraak of kom bij ons langs in één van onze vestigingen in Woudrichem, Wijk en Aalburg of Sprang-Capelle. We horen graag van u wat wij als makelaar voor u kunnen betekenen.

Over ons

hoe kan ik je helpen?

Vragen?

Misschien staat het antwoord hier al bij

Veelgestelde vragen